Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.


Ajankohtaista

 

Koronavirusepidemia on hallinnut meidän kaikkien elämää viimeisen vuoden aikana, mutta nyt vihdoin näyttäisi olevan valoa tunnelin päässä; toivottavasti voidaan pikkuhiljaa palata pysyvästi kohti normaalimpaa elämää.

 

Sukuseuralla ei ole tälle vuodelle retki- eikä matkasuunnitelmia, mutta sukukokous toki pidetään. Se on tänäkin vuonna normaalia myöhemmin, eli vasta elokuussa, jolloin toivottavasti ei ole enää kokoontumisrajoituksia.

 

 

Sukukokous on lauantaina 21.8.2021 ja nyt ensimmäistä kertaa Tampereella! Kokouspaikkana on museokeskus Vapriikki. 

Ilmoittautumiset (ja tiedot mahdollisista erikoisruokavalioista) 15.7.2021 mennessä Helleville.

 

 Lisätietoja jäsenkirjeestä

21/4/2021

Jäsenrekisteriseloste

Sukututkimusrekisteriseloste

Airi Musto on tehnyt esitteen Kotkasaaren kotimuseosta.

 

Kotkasaari

Ikävalko-suvun sukuseura ry:n jäsenten käytössä on Taipalsaaren kunnassa Saimaalla sijaitseva Kotka-saari.

Kotka-saaren tulevaisuudesta on keskusteltu viime vuosina ja pohdittu, miten kiinteistöjen kunnossapitoon liittyvistä tehtävistä selvitään. Lopulta päädyttiin siihen, että saaren vanhat rakennukset pihapiireineen pyritään vuokraamaan pitkäkestoisella vuokrasopimuksella siten, että vuokralainen ottaa vastatakseen rakennusten kunnossapitoon liittyvät tehtävät.

 

Kun viime kesän sukukokous näytti hankkeelle vihreää valoa, asiassa päästiin eteenpäin ja vuokrasopimus allekirjoitettiin syksyn aikana Ikävalko-säätiön sekä Tanja Musto-Keijosen ja Jarkko Keijosen kesken. Vuokrasopimus kestää vuoden 2030 loppuun asti ja vuokran lisäksi vuokralaiset vastaavat mm. vanhojen rakennusten ja niihin liittyvien piha-alueiden kunnossapidosta. Näin sukuseuran ja säätiön vastuu vähenee tuntuvasti, sillä suurimmat työt ovat liittyneet nimenomaan vanhojen rakennusten kunnossapitoon.

 

Koronatilanteen vuoksi saaressa ei järjestetty viime vuonna talkoita, vaan saaritoimikunta huolehti kunnossapito- ja siivoustöistä, mm. polttopuista, laiturin ja pihakalusteiden kunnostuksesta sekä ympäristön siistimisestä. Talkoita ei järjestetä tänäkään vuonna, joten työt jäävät tälläkin kertaa saaritoimikunnan tehtäväksi. Nyt töitä kuitenkin selvästi aiempaa vähemmän.  

 

Hirsihuvilan vuokraus jatkuu entiseen tapaan, mutta koronan vuoksi vuokrausta on tälle vuodelle muutettu niin, että huvilaa voi vuokrata vain viikoksi kerrallaan – ei siis lainkaan vain viikonlopuksi tai viikon alku-/loppupäiviksi. Näin asukkaat vaihtuvat harvemmin ja vuokrausjaksojen välissä on aina selvä katkos. Lisäksi on tärkeää, että vuokralaiset huolehtivat tavallistakin huolellisemmin loppusiivouksesta.

 

Vuokra-aika on tulevana kesänä maanantai klo 12.00 – sunnuntai klo 12.00. Viikkovuokra on 200 euroa ja varauksia ottaa vastaan Petri Ikävalko.  (Yhteystiedot kirjeen lopussa).

 

Mökkivarauksissa huomioitavaa:

 

-          hirsimökkiä vuokrataan vain niille sukuseuran jäsenille, jotka ovat maksaneet jäsenmaksunsa; samalla henkilöllä voi olla voimassa vain yksi varaus kerrallaan

-          kevättä (1.1. – 31.5.) ja syksyä (1.9. – 31.12.) koskevat varaukset maksetaan viimeistään 7 pv ennen varausajan alkamista

-         kesää (1.6. – 31.8.) koskevat varaukset maksetaan 31.5.2021 mennessä. Jos vuokra jää maksamatta, kyseistä viikkoa tarjotaan jonotusvuorossa seuraavalle

-         mökkivuokrat maksetaan Ikävalko-säätiön tilille FI03 5094 0020 1022 12.  Vuokraa maksettaessa käytetään viitenumeroa 26.

-         mökkiä ei siivota kesän aikana sukuseuran toimesta, vaan jokainen vuokralainen huolehtii siivouksesta ennen poislähtöään.

 

 

 


Saaritoimikunta

 

 

Petri Ikävalko, pj

puh. 040 7082917

Jäsenet: Yrjö, Esko, Jorma ja Kari Ikävalko