Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.


Ajankohtaista

 

Koronavirusepidemia on hallinnut meidän kaikkien elämää viimeisen vuoden aikana, mutta nyt vihdoin näyttäisi olevan valoa tunnelin päässä; toivottavasti voidaan pikkuhiljaa palata pysyvästi kohti normaalimpaa elämää.

 

Sukuseuralla ei ole tälle vuodelle retki- eikä matkasuunnitelmia, mutta sukukokous toki pidetään. Se on tänäkin vuonna normaalia myöhemmin, eli vasta elokuussa, jolloin toivottavasti ei ole enää kokoontumisrajoituksia.

 

 

Sukukokous on lauantaina 21.8.2021 ja nyt ensimmäistä kertaa Tampereella! Kokouspaikkana on museokeskus Vapriikki. 

Ilmoittautumiset (ja tiedot mahdollisista erikoisruokavalioista) 15.7.2021 mennessä Helleville.

 

 Lisätietoja jäsenkirjeestä

21/4/2021

Jäsenrekisteriseloste

Sukututkimusrekisteriseloste

Airi Musto on tehnyt esitteen Kotkasaaren kotimuseosta.

 

Ikävalkot

Ikävalko-suku on vanha karjalainen talonpoikaissuku, jonka juuret ulottuvat 1500-luvulla eläneeseen, suvun ensimmäiseen tunnettuun kantaisään, Maunu Ikävalkoon. Maunu Ikävalko oli Pähkjärven Ikävalkolan isäntänä ja hän oli täysveron eli kantatilan haltija. Pähkjärvi kuului Jääskeen ja myöhemmin Antreaan.

Vieressä on kuva Ikävalko-suvun vaakunasta. Vaakunan on suunnitellut Juhani Kuusela ja sen aiheena on punamustalla taustalla takajaloillaan seisova hopeanvärinen hevonen, joka kertoo Maunu Ikävalkon kuulumisesta tiedustelijatalonpoikiin. Punamusta väri kuvaa suvun karjalaisuutta. Maunu Ikävalko oli myös Jääsken neljännesmies ja siinä tehtävässä hän keräsi veroja ja suoritti myös muita paikallishallinnon tehtäviä. Tätä tehtävää kuvaa hevosen kilvessä oleva Maunun puumerkki.

Vieressä olevista linkeistä pääset muun muassa sivulle, jossa kerrotaan tarkemmin suvun historiasta, Ikävalko-nimestä, Ikävalko-suvun viidestä sukuhaarasta, Ikävalko-säätiön omistuksessa olevasta Kotkasaaresta, uudesta sukukirjasta sekä ajankohtaisista asioista.

Vapaakirja-osasta löytyy Maunu Ikävalkon vuonna 1594 saaman vapaakirjan suomennos.

Sukuseuralla on muutamia tuotteita myytävänä ja niistä on kerrottu lyhyesti Tuoteluettelo sivulla.