Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.


Ajankohtaista

 

Koronavirusepidemia on hallinnut meidän kaikkien elämää viimeisen vuoden aikana, mutta nyt vihdoin näyttäisi olevan valoa tunnelin päässä; toivottavasti voidaan pikkuhiljaa palata pysyvästi kohti normaalimpaa elämää.

 

Sukuseuralla ei ole tälle vuodelle retki- eikä matkasuunnitelmia, mutta sukukokous toki pidetään. Se on tänäkin vuonna normaalia myöhemmin, eli vasta elokuussa, jolloin toivottavasti ei ole enää kokoontumisrajoituksia.

 

 

Sukukokous on lauantaina 21.8.2021 ja nyt ensimmäistä kertaa Tampereella! Kokouspaikkana on museokeskus Vapriikki. 

Ilmoittautumiset (ja tiedot mahdollisista erikoisruokavalioista) 15.7.2021 mennessä Helleville.

 

 Lisätietoja jäsenkirjeestä

21/4/2021

Jäsenrekisteriseloste

Sukututkimusrekisteriseloste

Airi Musto on tehnyt esitteen Kotkasaaren kotimuseosta.

 

Ikävalko-sukuseura

Ikävalko-suvun sukuseura ry:n perustava kokous pidettiin 27.10.1953 Helsingin Messuravintolassa. Kokouksen oli kutsunut koolle teollisuusvirkailija Lauri Ikävalko, joka valittiin kokouksessa sukuseura-ajatuksen isänä itseoikeutetusti sukuseuran ensimmäiseksi puheenjohtajaksi. Sukuseuran hallitukseen valittiin toimistoesimies Irja Ikävalko, myyntipäällikkö Johannes Ikävalko, lakitieteen lisensiaatti Kauko Ikävalko, filosofian maisteri Toini Ikävalko sekä koulunjohtaja, kamreeri Väinö Ikävalko. Tilintarkastajiksi valittiin johtaja Matti Ikävalko ja rouva Ester Ikävalko.

 

Sukuseuran perustamisesta levitettiin tietoa ja ensimmäinen varsinainen sukukokous pidettiin 25.3.1954 ravintola Kestikartanossa. Kokouksessa oli osanottajia 46 eri puolilta Suomea ja eri sukuhaaroja edustaen. Jäseniä sukuseuraan oli liittynyt 116. Ikävalko-suvun sukuseura merkittiin yhdistysrekisteriin 1.2.1954 lakitieteen lisensiaatti Kauko Ikävalkon laatimin säännöin.

 

Filosofian maisteri Aulikki Ylönen oli pitänyt sukuseuran perustavassa kokouksessa esitelmän Ikävalko-suvusta. Ylönen oli tutustunut osittain Ikävalko-suvun vaiheisiin kirjoittaessaan Jääsken kihlakunnan historiaa ja hän jatkoi suvun historian tutkimista ja jäsenten kortistoimista vuoteen 1965 asti käyttäen apunaan mm. Ruotsin arkistoja. Tuolloin hän luovutti tutkimusten jatkamisen filosofian maisteri Toini Ikävalkolle, joka sai tutkimuksen valmiiksi Lahden Mukkulassa 27.7.1969 pidettyyn suvun kesäkokoukseen mennessä. Kokouksessa Toini Ikävalko luovutti käsikirjoituksen sukuseuran hallitukselle kirjan painoasuun saattamista varten. Hallitus sai työnsä valmiiksi 17.2.1971.

Taiteilija Kaija Ikävalko on piirtänyt kirjaan Ikävalkojen sukupuun sekä suunnitellut Maunu Ikävalkon käyttämän puumerkin pohjalta suvun viirin, jonka kuva on sukukirjan kannessa.

 

Lähde: Ikävalko-suku, ss.5-6, Lappeenranta, 1971.

 

Sukuseurassa on tällä hetkellä n. 300 jäsentä. Sukuseuran jäsenmaksu on 15 €/18 vuotta täyttänyt jäsen. Sukukokouksia pidetään kerran vuodessa ja joka toinen vuosi kokoonnutaan Ikävalko-säätiön omistuksessa olevaan Kotka-saareen, joka sijaitsee Saimaalla Taipalsaaren kunnassa. Sukuseura järjesti 3.-4.7.1999 matkan Karjalaan, suvun vanhoille asuinsijoille. Sukukokous pidettiin Antrean koulukeskuksessa ja matkan aikana osallistuttiin Ihantalan taisteluiden muistomerkin paljastustilaisuuteen ja tutustuttiin sodan aikaisiin taistelupaikkoihin, mm. Taipaleenjoella ja Äyräpäässä. Matkan aikana yövyttiin Käkisalmessa, jossa tutustuttiin mm. Käkisalmen linnaan.

 

Tuon ensimmäisen matkan jälkeen sukuseura on järjestänyt matkat myös Valamoon ja Saarenmaalle.